Days Gone, cel mai nou joc PS4

Days Gone este un joc video de actiune-aventura, de tip supravietuire, dezvoltat de SIE Bend Studio si publicat de Sony Interactive Entertainment pentru PlayStation 4. Jocul foloseste Unreal Engine 4. Este cel mai nou joc publicat recent pe PS4, insa este departe de a se ridica la nivelul asteptarilor pe care orice gamer care joaca jocuri de Play Station este intitulat sa le aiba. Mai ales ca in ultima vreme, Sony a fost “pe val”. Compania a publicat cateva dintre cele mai apreciate jocuri video de ultima generatie, single-player, de la Spider-Man la God of War 4 la Horizon Zero Dawn. The Last of Us, Gran Turismo, toate jocurile pe care le-am enumerat sunt exact motivul pentru care Sony se afla pe un trend ascendent din punct de vedere al dezvoltarii de jocuri. In esenta, aceste titluri sunt motive pentru care ai alege sa cumperi un PS4 in dauna unui Xbox One. Iar Sony si-a cladit in ultima vreme o reputatia ca una dintre singurele companii ce mai pot publica jocuri cu poveste bine realizate. Motiv pentru care Days Gone este o dezamagire atat de mare.

Modul de joc

Actiunea Days Gone se desfasoara in Oregon, desi, in afara ploii constante specifica locului respectiv, s-ar putea foarte bine desfasura in orice alt loc in care a izbucnit apocalipsa zombie. Jocul incepe cu declansarea apocalipsei, iar actiunea propriu-zisa are loc la cativa ani in urma acestui fenomen. Un virus s-a extins pe planeta si a transformat majoritatea  oamenilor in freakers, in esenta animale salbatice care doresc doar sa omoare tot ce le sta in cale. Scenariu de tip Walking Dead. In joc, interpretezi rolul lui Deacon Saint John, care nu este deloc un om inocent prins in cel mai mare dezastru al umanitatii, ci un motociclist dur, care loveste tot ce poate intr-o lume post-apocaliptica.

In acest dezastru, jucatorul (Deacon) este alaturi de sotia lui, Sarah si de prietenul sau, Boozer. Amandoi sunt raniti, dar o sa alegi sa o trimiti pe ea cu un elicopter, iar tu o sa ramai cu Boozer sa-l ajuti sa supravietuiasca. Dupa acest moment, actiunea sare peste doi ani si afli ca Sarah ar fi murit. De aici si numele jocului, “days gone since the last time you saw Sarah”. Din momentul respectiv, jocul este practic despre supravietuire, cum Deacon se bate  cu o hoarda de freakers. Grafica este, intr-adevar, una de calitate, insa atunci cand vine vorba despre modul de joc, Days Gone ramane un joc generic despre apocalipsa zombie. Nu este un joc slab, insa nu este nici unul suficient de bun sa se remarce printre toate titlurile pe care le-a publicat Sony pentru PS4.

Receptia

Conform Metacritic, Days Gone a avut parte de recenzii “mixte sau mediocre”. In general, jocul s-a confruntat pana acum cu termenul de “dezamagire”. Cei de la The Verge au mentionat faptul ca, in comparatie cu jocurile publicate pana acum de cei de la Sony pentru PS4, Days Gone nu este un joc slab, insa nu se ridica la nivelul celorlalte. Iar eu am fost deacord cu aceasta opinie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*