Samsung Galaxy Fold va fi lansat in Coreea de Sud la 6 august

Intr-un final, Samsung este pregatita oficial pentru a lansa modelul Galaxy Fold, dupa aproape 6 luni in care nu s-a mai auzit nimic concret in legatura cu acest subiect in afara de faptul ca se afla intr-un continuu stadiu de reparatie. Asta dupa ce a reprezentat, practic, cel mai mare dezastru inregistrat de catre compania sud-coreeana in ultimul timp. Initial, cei de la Samsung planuiau ca primul terminal pliabil al companiei sa fie disponibil pe piata de telefoane mobile din Statele Unite inca de la data de 26 aprilie. Cu toate acestea, Samsung a intampinat o gramada de probleme cu ecranul, care au impiedicat lansarea respectiva. Astfel, compania si-a retras modelul pentru a rezolva problemele in ceea ce priveste folia de protectie a ecranului, care a dus la incidentele ce au avut loc in urma cu doar cateva zile inaintea lansarii. Exact in momentul in care au ajuns diferite modele pe mana publicatiilor tech pentru recenzii, din care majoritatea s-au ales cu ecranele sparte. Daca esti un consumator curajos, cu aproape 2.000 de dolari de cheltuit, vei avea dansa sa dai precomanda pentru un astfel de dispozitiv pliabil pana vineri.

Cei de la Samsung au declarat, in cursul zilei de joi, ca smartphone-ul va fi lansat in Coreea de Sud incepand de vineri, urmat de lansari in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Germania si Singapore, desi aceste date nu au fost dezvaluite oficial. Pana acum, aceasta era o simpla speculatie bazata pe un zvon lansat de catre agentia coreeana de stiri Yonhap. Acestia au evidentiat faptul ca atunci are prima zi a expozitiei IFA 2019 de la Berlin si ca ar fi o oportunitate buna pentru lansarea unui model de teapa Galaxy Fold. Acum e un lucru confirmat oficial de catre reprezentantii companiei sud-coreene. Intr-un comunicat de presa, cei de la Samsung au declarat ca utilizatorii din Statele Unite s-ar putea astepta ca terminalul sa apara si pe piata din America de Nord in cadrul  „saptamanilor urmatoare”, insa un reprezentant al corporatiei asiatice a refuzat sa ofere presei mai multe detalii pe tema acestui subiect. 

Compania a lucrat pe ecrane pliabile timp de ani de zile inainte de aceasta incercare de a  arata munca respectitva catre publicul principalului producator de telefoane mobile din lume. Astfel, Samsung a fost prima corporatie din domeniul telefoanelor mobile care a infatisat un ecran OLED flexibil la CES 2013 si a oferit o prima privire asupra Galaxy Fold la conferinta sa de dezvoltatori de la sfarsitul anului trecut. Acesta a dezvaluit oficial Galaxy Fold la inceputul lansarii lui Unpacked Galaxy S10 in februarie si intentioneaza sa-l lanseze pe 26 aprilie.

Galaxy Fold va avea un ecran de 4.6 inchi atunci cand e pliat, si un display separat de 7.3 inchi atunci cand nu e pliat, si e intr-o tableta. Incepe de la 1.980 de dolari (aproximativ 1.500 de lire sterline sau 2.800 de dolari americani; 11.929 de lei in banii nostri) si vine in patru culori: cosmos black, space silver, martian green si astro blue. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*