Parlamentarii britanici vor sa interzica copiiilor pariurile cu loot box in jocuri

Deputatii din parlamentul britanic sustin faptul ca cheltuielile in-game ar trebui reglementate in asa fel incat pariurile (gamble-urile) cu loot box-uri sa le fie interzise in intregime copiilor. Organismul comercial din Marea Britanie a raspuns ca va „revizui aceste recomandari cu maxima seriozitate”. Insa, comitetul de parlamentari i-a acuzat pe unii dintre acestia de faptul ca au dat dovada de o totala „lipsa de onestitate si de transparenta”. Jocurile video gratuite adesea incurajeaza jucatorii sa cumpere cutii de looturi virtuale (loot boxes), care contin o cantitate nespecificata de articole pentru a ajuta jucatorul sa parcurga mai usor jocul prin intermediul acestora. Unele jocuri au si optiunea de piete online. unde jucatorii pot schimba sau vinde aceste articole. Sau sa le joace la pariu cu scopul de a obtine mai multe. E o tactica suficient de populara printre jucatori, insa nu este intodeauna de succes. Nu este intodeauna insemnand aproape niciodata, dar in fine. 

Ancheta Comitetului Digital al Culturii Media si Sport privind tehnologiile captivante si imersive a auzit povesti despre tinerii adulti care au reusit sa acumuleze datorii de mii de lire sterline prin cheltuieli in-game. Jagex, compania din spatele jocului online RuneScape, a recunoscut ca jucatorii ar putea cheltui pana la 1.000 de lire sterline pe saptamana sau 5.000 de lire pe luna. Asta ar insemna de la aproximativ 5294 la in jur de 26471 de lei, in banii nostri. In ciuda acestui fapt, parlamentarii britanici au constatat ca industria a fost reticenta in a accepta responsabilitatea de a interveni atunci cand un jucător depasea cheltuielile de bun simt sau se baga in datorii pana in gat. Evident, doar nu ar fi in interesul lor sa intervina sa opreasca acesti jucatori din a le umple conturile, nu? Acum jucatorii respectivi au acumulat datorii pe care nu compania le va plati, fiindca cheltuie si banii pe care nu-i au cu acest scop.

Iar unii s-ar fi abtinut in mod „voluntar” din a raspunde la intrebari in legatura cu modul gameplay al acestor jocuri, pe care parlamentarii trebuiau sa-l cunoasca mai bine pentru a intelege modul in care jucatorii opereaza in cadrul acestor jocuri si pentru a determina masura in care acestia ar trebui sau nu sa intervina. Fara sa dea nume, acestia au spus ca uneori le-a fost dificil sa obtina raspunsuri complete si clare de la reprezentanții industriei de jocuri de noroc care au aparut inaintea lor, in special atunci cand a fost vorba de a răspunde la intrebari cu privire la datele pe care le-au colectat, cum au fost utilizate acestea si psihologia care sta la baza modului in care au fost proiectate jocurile. Evident ca nu le-ar raspunde stiind ca pot fi sanctionati in cel mai rau caz. Exact asa cum nici politicienii nu prea raspund la intrebari in legatura cu proiectele neterminate de ani de zile in alta maniera decat una evaziva… a, stai, asta e in Romania. My apologies. 

Prin urmare, guvernul britanic vrea sa le interzica celor sub 18 ani sa parieze continuturile acestor loot box, printr-o lege pe care fiecare companie din industria de gaming ar trebui s-o respecte in cazul in care nu isi doresc amenzi sau suspendarea activitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*