Huawei Mate 30 Pro: o recenzie completa as celui mai nou flagship chinezesc

Saptamana trecuta, cei de la Huawei au lansat cel mai recent flagship al sau, Mate 30 Pro. Acesta este alimentat de cel mai nou procesor marca Huawei,  Kirin 990. In centrul noului hardware se afla un ecran cu o camera frontala de tip waterfall punch, precum si noi instrumente pentru camere care il ajuta sa inregistreze videoclipuri in slow motion pana la 7680 de cadre pe secunda, mai presus fata de ceea ce este disponibil in prezent. Nici unul dintre noile smartphone-uri nu vor avea parte de serviciile Google, cea mai mare absenta fiind cea a Play Store si a altor aplicatii. Motivul este, evident, razboiul comercial dintre SUA si China, si mai ales faptul ca Huawei se afla pe lista neagra a companiilor interzise in SUA. Cu toate acestea, cei de la Huawei au promis ca vor gasi modalitati pentru a debloca aplicatiile respective si a le pune la dispozitia utilizatorilor. Au mai promis si ca vor investi in jur de 1 miliard de dolari in AppGallery, propriul lor magazin de aplicatii, pentru a-l face mai performant. Versiunile 5G ale Mate 30 si Mate 30 Pro urmeaza sa apara pe piata la sfarsitul acestui an, dar am reusit sa obtinem acces la un dispozitiv pentru o zi. Cu scopul unei experiente practice.

Design

Ca si in cazul celor mai recente dispozitive flagship ale celor de la Huawei din ultimii doi ani de zile, Mate 30 Pro este un smartphone greu de ignorat. Odata ce display-urile cu o rata ecran-corp mai completa au devenit o tendinta pe piata de telefoane mobile, Huawei si-a dezvoltat dispozitivele de tip flagship astfel incat sa ofere o adevarata experienta placuta in ceea ce priveste designul. Acest nou display „waterfall” sau „horizon display” prezinta o curba de 88 de grade la margine, care se indreapta spre jumatatea de jos a marginii ecranului. 

Display

Ecranul OLED Flex cu diagonala de 6.53 de inch prezinta o rezolutie extrem de ciudata, de  2400×1176 de pixeli, si ofera un raport de aspect de 18,4:9, intrucat Huawei numara acel display suplimentar. Am observat ca majoritatea aplicatiilor, chiar si propriile aplicatii ale Huawei, par sa ignore destul de mult marginile si se concentreaza doar pe o pliere a imaginii pe stilul 2400×1080 pentru o experienta de 20:9. Problemele sunt de o natura mai grava, astfel incat nu s-a depus nici macar minimul efort pentru a detecta si acoperi zonele „negre” din colturi.

Camera foto

Pentru Mate 30 Pro, Huawei are o camera foto cu patru senzori. Compania chinezeasca foloseste senzorul din partea stanga-sus pentru detectarea adancimii 3D, in timp ce partea dreapta sus este o camera ultra-wide de 40 de megapixeli cu diafragma f/1.8, partea stanga-jos este o camera de 40MP cu diafragma f/1.6 cu OIS, iar partea de jos stanga este de 8MP si cu obiectiv telephoto, diafragma f/2.4 si prezinta, de asemenea, OIS. Intregul sistem de camere foto accepta tehnici de stabilizare AI, precum si ISO 409600 sși video bokeh. Camera telefonului permite un zoom optic de 3x, iar un mod macro permite fotografii de aproape 2,5 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*