Aparate de purificare a aerului

Atunci cand intri in casa te astepti sa ai un aer proaspat si curat, mai ales cand ai tinut geamurile deschise, dar de fapt nu este, pentru ca in aer sunt multe particule de la praf, de la poluare care nu sunt bune. De aceea, un purificator de aer ar face o treaba foarte buna a avea un aer curat in casa. Pe piata se gasesc multe purificatoare de aer, dar daca nu te pricepi este mai greu sa alegi un model bun. 

Filtrele din aceste aparate sunt concepute pentru a prinde 99,97% dintre particule de 0,3 microni sau mai mari. Aceste filtre elimina fumul, polenul, praful si alte particule poluante. Alt tip de curatare a aerului este prin filtrare ionica, doar ca unele nu elimina particulele din casa, ci le determina sa se aseze pe suprafete. 

Blueair Pure 411 este un purificator obisnuit, simplu, are filtre de particule si carbon, care elimina mirosurile si particulele gazoase si este potrivit pentru o camera de 160 de metri patrati, iar el costa 120 de dolari. Poate oferi mai multe culori si are un singur buton care este intuitiv. Purificatorul este usor, produce un zgomot care nu este deranjant, dar pe langa aceste aspecte, un dezavantaj este lipsa butoanelor de cronometru. 

Honeywell Home HPA300 costa 250 de dolari si este potrivit pentru spatii mari mari de 465 de metri patrati. Nu are un design atat de placut, dar nu produce un zgomot mare. Cu ajutorul lui se pot seta cronometrele si se poate verifica daca filtrele trebuiesc inlocuite. Daca vrei performante de baza la un pret accesibil, Honeywell Home este o alegere buna. 

Coway AP1512HH HEPA este un purificator de aer mare si la fel este si pretul sau. Se bazeaza pe tehnologia de filtrare ionica si se descurca foarte bine in camere de pana la 361 de metri patrati. Are un design retro. Filtrarea ionica nu este un bonus atat de mare, dar daca ai nevoie de un purificator de aer pentru o camera medie, este potrivit.

Alte purificatoare HEPA bune mai sunt Levoit core 300 care costa 100 de dolari, Winix 5500-2 care costa 160 de dolari, Bissell de 90 de dolari si GermGuardian de 85 de dolari. Toate acestea ofera o putere foarte mare. Toate au filtre de carbon pentru indepartarea mirosurilor, doar ca ele contin ceva care le face sa nu reziste atat de mult ca alte modele. 

Acestea fiind spuse, daca ai nevoie de un purificator de aer modelele de mai sus sunt unele dintre cele mai bune. Iti poti alege modelul in functie de dimensiunea camerei si de buget. Unele modele sunt mai scumpe, altele mai ieftin, dar in principiu toate indeplinesc acelasi lucru, curatarea aerului din camera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*