Netflix creste din nou preturile pentru fiecare plan

Netflix este cel mai popular serviciu de streaming din lume in momentul de fata, si va ramane pentru mult timp de acum incolo. Motiv pentru care este si cel mai scump, in afara faptului ca dispune de o gama larga de filme si seriale la care celelalte servicii de streaming pur si simplu nu au acces. Si o sa se scumpeasca in continuare, pana va deveni unul dintre cele mai scumpe servicii de streaming de pe piata. In cursul zilei de vineri, pretul unui abonament basic in Statele Unite a crescut de la 9 dolari la 10 dolari, planul standard la 15,49 de dolari, de la 14 dolari. Insa cea mai mare crestere a suferit-o abonamentul premium, ce a ajuns la 20 de dolari – o crestere de 2 dolari. Cei de la Netflix au sustinut ca fac aceste schimbari pentru a putea continua sa ofere din ce in ce mai multe optiuni de divertisment clientilor lor. Clientii noi vor vedea aceste cresteri de pret imediat si se vor indrepta catre clientii vechi „in urmatoarele săptămâni”, au spus cei de la Netflix. Clientii vechi vor primi o notificare prin e-mail cu 30 de zile inainte de schimbarea prețurilor, conform paginii Netflix pentru Planuri si preturi. Creșterile de pret plaseaza Netflix intr-o lupta directa cu HBO Max pentru titlul de serviciu de streaming cel mai scump de pe piata. Doar din moment ce este cel mai popular in toata lumea, inseamna ca trebuie sa fie si cel mai scump de pe piata. 

Atat Netflix, cat si HBO Max ofera un abonament de baza de 10 dolari, care vine cu un serviciu mai limitat. Serviciul de baza Netflix permite doar un flux la un moment dat si, desi nu are reclame, nu are capacitatea de a transmite in flux la definitie HD. Intre timp, serviciul entry-level de la HBO vine cu HD, dar include reclame. De asemenea, ii lipseste capacitatea de a accesa cele mai populare filme imediat dupa prima lor difuzare in cinematografe, motiv pentru care Netflix este mult mai popular. Prin intermediul sincronizarii debutului cinematografic cu debutul pe serviciul de streaming. Serviciile standard pentru ambele companii de streaming ofera acces complet la continut HD, fara reclame. HBO Max ofera patru fluxuri simultane cu titluri selectate in ultra HD pentru 15 dolari, in timp ce Netflix ofera utilizatorilor doar doua fluxuri si HD standard pentru 15,49 de dolari. Utilizatorii Netflix vor trebui sa plateasca pentru serviciul premium de 20 USD pentru a viziona de pe patru dispozitive in acelasi timp sau pentru a avea acces la conținut ultra HD. Acest lucru face  abonamentul standard Netflix cel mai scump plan de streaming cu HD de pe piata, depasind HBO Max.

Desigur, cresterea de preturi nu se limiteaza doar la Statele Unite. O vom putea simti si noi in Romania, unde utilizatorii platesc abonamentele in euro. Astfel, abonamentul standard va creste de la 9,95 de euro la 11,06 euro. Acesta insa permite utilizatorilor sa vizioneze continut de pe doua dispozitive diferite. Abonamentul premium al companiei, insa, va creste de la 13,27 de euro la 15,48 de euro. La momentul actual, un abonament premium in Romania este doar 12 de euro, insa cresterile de pret ar putea afecta si utilizatorii Netflix de la noi din tara intr-un viitor apropiat. In acelasi timp, abonamentul de baza este 8 euro, pe cand cel standard este 10 euro. Sunt planuri pe care, aparent, romanii si le pot permite intr-un fel sau altul, insa ramane de vazut cum va sta situatia in momentul in care se vor scumpi aceste abonamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*