Apple, Google și alti giganti tehnologici indeamna Texas sa renunte la legislatia anti-transgender

Subiectul LGBT este unul cat se poate de controversat, insa daca vorbim despre homosexuali sau de bisexuali, discriminarea nu este atat de mare ca atunci cand vine vorba despre persoanele trans. Cu alte cuvinte, femeile care s-au nascut cu organul gresit… sau barbatii, nu este exclus, desi cel mai des intalnim de partea feminina indivizi care nu se incadreaza in sexul feminin din punct de vedere biologic sau anatomic. In anumite parti ale Asiei, precum Thailanda, este destul de comun sa agati o fata si sa descoperi dupa ce inchiriezi frumos camera de hotel ca respectiva are acelasi organ reproductiv ca si al tau. Ei bine, sunt multi cei care intretin relatii sexuale in ciuda acestui fapt, pentru ca dragostea si sexul nu tin cont de gen… sau cel putin asa sustin oamenii de pe internet in secolul 21. Pe de alta parte, sunt tarile care nu sunt atat de liberale in aceasta privinta, iar daca credeai ca transfobia e un taboo la cel mai inalt nivel la noi in Europa de Est, nici unii americani nu stau mai bine la acest capitol. Si avem exemplul statului Texas. 

Exemplu care a scandalizat peste 60 de companii, printre care companii importante in domeniul tehnologiei, precum Apple, Google, Microsoft, Meta și Salesforce. Aceste corporatii au semnat o scrisoare deschisa prin care cer guvernatorului din Texas, Greg Abbott, si altor parlamentari ai statului american,sa abroge un ordin care echivaleaza ingrijirea medicala de afirmare a genului pentru copiii transgender cu abuzul asupra copiilor. Scrisoarea, publicata in cursul zilei de vineri intr-un anunt de pagina completa in Dallas Morning News, solicita incetarea „eforturilor de a scrie discriminarea in lege si politica”. A fost organizata in parteneriat cu grupul pentru drepturile civile LGBTQ+ Human Rights Campaign.

„Recenta incercare de a criminaliza un parinte pentru ca si-a ajutat copilul transsexual sa acceseze servicii medicale necesare din punct de vedere medical, adecvate varstei, in statul Texas, contravine valorilor companiilor noastre”, se arata in scrisoarea deschisa. „Aceasta politica creeaza teama angajatilor si familiilor lor, in special celor cu copii transgender, care ar putea fi acum confruntati cu alegerea sa ofere cea mai buna ingrijire medicala posibila copiilor lor, dar risca ca acesti copii sa fie indepartati de serviciile de protectie a copilului pentru a face acest lucru”.

In februarie, Abbott a ordonat agentiilor de stat sa investigheze pretentiile privind copiii care primesc ingrijiri medicale de afirmare a sexului. Ordinul cere, de asemenea, profesionistilor medicali si profesorilor sa raporteze atunci cand copiii care primesc ingrijire sau se confrunta cu „pedepse penale”. Miscarea a atras o reactie rapida din partea grupurilor pentru drepturile civile si a organizatiilor medicale. Asociatia Medicala Americana sprijina ingrijirea „condusa de pacienti” pentru afirmarea sexului si a spus ca incercarile statelor de a interzice ingrijirea pacientilor minori sunt „nepotrivite si daunatoare”.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit și el despre această problemă într-un tweet de joi. „Ca membru al comunitatii LGBTQ+, sunt profund ingrijorat de legile care sunt promulgate in toată țara, in special de cele axate pe tinerii nostri vulnerabili”, a scris Cook. „Sunt alaturi de ei si de familiile lor, de cei dragi si de aliatii care ii sustin”. Mda, toata lumea sustine o cauza atunci cand este o agitatie mare pe aceasta tema. Si vorbesc aici despre personalitatile publice. Inclusiv Cook care in octombrie 2014 se declara homosexual. 

Printre alte companii care au semnat scrisoarea se numara Box, Capital One, Cisco, Corning, Dropbox, Electronic Arts, Gearbox, IBM, Ikea, Johnson & Johnson, Patreon, PayPal, Pinterest, Shutterstock, SXSW, Unilever, VMWare, Yahoo si Yelp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*