iOS 16: Fiecare schimbare majora ce vine la iMessage, Apple Pay si altele

Apple a prezentat iOS 16, urmatorul sistem de operare al iPhone, la conferinta anuala WWDC de saptamana aceasta. Gigantul tech a promis o multime de functii noi pentru iOS 16, cum ar fi personalizarea imbunatatita pentru ecranul de blocare si capacitatea de a edita mesajele pe care le-ai trimis deja in aplicatia de mesagerie. Noul sistem de operare va fi disponibil pentru iPhone 8 intr-o versiune beta si, mai tarzium, va fi probabil lansat in septembrie impreuna cu iPhone 14. Introducerea iOS 16 a urmat lansarii din 16 mai a iOS 15.5, care a inclus actualizari pentru Apple Cash, Photos Memories si pentru aplicatia Podcasts. De asemenea, Apple a lansat recent o versiune beta pentru dezvoltatori pentru iOS 15.6, care in acest moment nu prezinta caracteristici noi majore si pare sa se concentreze in principal pe remedierea erorilor.

iOS 16 iti permite sa editezi si sa „anulezi trimiterea” mesajelor

„Greșelile de scriere jenante aparțin trecutului”, a declarat vicepresedintele senior al departamentului de Inginerie software al celor de la Apple, Craig Federighi, in timp ce a introdus trei dintre cele mai solicitate functii pentru aplicatia Messages.

In primul rand, in iOS 16 vei putea edita mesajele trimise. Deci, daca observi o greseala de scriere dupa un mesaj, vei putea edita mesajul. Un mic buton de „editare” apare in starea de sub mesaj. In cele din urma, poti marca mesajele si ca necitite, cum ai face in Facebook Messenger sau orice alta aplicatie normala de mesagerie. Acesta ar putea fi un instrument excelent atunci cand nu ai timp sa raspunzi la un mesaj in momentul respectiv, dar iti doresti sa te asiguri ca vei reveni la el mai tarziu.

iPhone-ul tau primeste un nou ecran de blocare personalizabil

Unul dintre lucrurile la care te uiti cel mai mult pe iPhone este ecranul de blocare, mai ales daca ai un iPhone echipat cu Face ID. iOS 16 aduce cea mai substantiala actualizare a ecranului de blocare al iPhone-ului de pana acum. Apesi lung pentru a edita ecranul de blocare. Poti glisa pentru a incerca mai multe stiluri diferite. Fiecare stil schimba filtrul de culoare pentru fotografia de fundal si fontul de pe ecranul de blocare, astfel incat totul sa se completeze reciproc. Se simte un pic ca interpretarea Apple despre Material You de la Google, care s-a lansat cu Android 12.

De asemenea, poti personaliza fonturile pentru ora si data si poti adauga widget-uri pentru ecranul de blocare, cum ar fi temperatura, inelele de activitate si un calendar. Widgeturile sunt asemanatoare cu complicatiile de pe ecranul de blocare Apple Watch. iPhone-ul tau  va deveni mai personalizabil in iOS 16. Vei putea alege cum arata ecranul de blocare, pana la font si culoare. Poti chiar configura mai multe ecrane de blocare personalizate cu diferite widget-uri si sa glisezi cu usurinta pentru a comuta intre ele. Exista chiar si o optiune de amestecare a fotografiilor care schimba automat imaginile de pe ecranul de blocare.

O caracteristica pe care am sperat sa o vedem adaugata de Apple a fost un display mereu activ. Este ceva ce au aproape toate telefoanele Android; chiar si Apple Watch o face. Exista speranta ca va iesi odata cu iPhone 14.

iOS 16 adaugă o caracteristica pe care dezvoltatorii o pot folosi numita Activitati live. Aceasta este in esenta o mini-vizualizare a progresului in timp real al unui antrenament, eveniment sportiv sau calatorie Uber de pe ecranul de blocare al iPhone-ului. Uneori, notificările pot acoperi fotografia ecranului de blocare, așa ca iOS 16 muta notificarile in partea de jos a afisajului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*